Editorial Image

Bakker start in Zeijen  In 1899 was J. Fleddérus een druk bezet man die als boer, veehandelaar en bakker zijn boterham verdiende. Al deze werkzaamheden gebeurden aan de Brinkstraat in Zeijen. Daar werden 's morgens de vers gebakken producten al ventend bij de klanten aan huis gebracht. Negen jaar later werd een nieuwe boerderij en bakkerij gebouwd.    De tweede generatie bakkers  Toen opa Jan Fleddérus in 1935 de bakkerij overnam, bouwde hij een bakkerswinkel in de boerderij. Zo konden klanten naar de winkel toe. Dat lukte niet altijd, dus ging Fleddérus met paard en wagen en later met de bakfiets op stap. Over de landwegen lands de huizen in Zeijen en ver daarbuiten verkocht hij zijn producten.

        Lid van het Echte Bakkersgilde    Mijn vader, Jan Fleddérus, nam het bedrijf 33 jaar later over. Hij verbouwde de bakkerij en luidde zo de nieuwe toekomst in. In 1972 werd hij lid van het Echte Bakker Gilde. Kwaliteit, vak en ondernemerschap staan hierin centraal. Een maandelijkse beoordeling van de productkwaliteit bevestigd deze standaarden.        Fleddérus naar Assen    De eerste stap in Assen werd in 1982 gezet in W.C. Nobellaan. Vier jaar later kwam daar het filiaal in W.C. Peelo bij en in 1991 W.C. Marsdijk. In 2002 nam ik, JR Fleddérus, de bakkerij over. Met gepaste trots zetten wij de jarenlange geschiedenis van kwaliteit en vernieuwing voort!        Bakkerskwaliteit in Assen    Niet elke bakker kan zich zomaar Echte Bakker noemen. Een flinke dosis passie voor het vak is onmisbaar om aan de strenge eisen te voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we onszelf Echte Bakker Fleddérus mogen noemen. Het is een kwaliteitsgarantie die we aan onze naam mogen verbinden.

Jan FleddérusJan FleddérusDe Echte Bakker
  • Volg ons
© 2024 Jan Fleddérus